Nr. 32

Deze foto van de huizen aan De Vloedlijn Callantsoog namen we vanaf duinovergang Abbestederslag. Op nr 32, één van de middelste huizen is ons huis met daarin het bijzondere bed and breakfast. Waarom is onze bed and breakfast dan bijzonder?
In 2016, na meer dan 30 jaar, stapte Odette met pijn in het hart uit de hulp-en zorgverlening. Bureaucratie en alle activiteiten met cliënten onder (tijds)druk verrichten. Het was genoeg. Maar ze wilde wél graag op een positieve manier in de 'zorg' blijven. Hetty is al jaren zelfstandig ondernemer en was in voor een nieuw 'project'. We
 hadden zelf al jaren een vakantiechaletje in Callantsoog, aan ons favoriete stukje Noord-Hollandse kust. Ons huis in Amsterdam was te groot. Een plan werd geboren: In een nieuw huis een bed and breakfast starten waar we niet alleen vakantiegangers konden laten overnachten maar waarbij we ook, vanuit onze brede ervaring, extra zorg, begeleiding en aandacht aan gasten kunnen aanbieden. Een B&B waar mensen die elders misschien moeilijk terecht kunnen juist welkom zijn. En een plek waar mantelzorgers terecht kunnen samen metdegene voor wie ze zorgen; even iets minder de zorg op je schouders voelen, even ook tijd vrij maken voor je zelf om bij te tanken. En toch met elkaar een dag en nacht, een weekend, midweek of langer samen even er helemaal uit zijn.
Een lange zoektocht naar een geschikt pand waar we deze droom waar konden gaan maken startte. Allerlei mooie panden hebben we bezichtigd. Onder andere boerderijen, romantische landhuisjes, een voormalige weverij.... Uiteindelijk zijn we begin 2017 hier op nr. 32 neergestreken, niet het mooiste pand dat we zagen, maar voldoende ruimte, makkelijk bereikbaar en op loopafstand van allerlei voorzieningen. En bovendien op slechts 5 minuten lopen van het strand, een plek waar wij zelf graag zijn en een huis waar we ons kleinschalig B&B volgens plan konden maken. Vanaf begin 2018 heten we de gasten welkom. Steeds zullen we de feedback van gasten gebruiken om ons concept te optimaliseren. Het is immers vrij uniek. Een bijzonder B&B, wij doen er alles aan!

 
Share our website